Expend4bles anmeldelse: Nyeste Expendables er ikke skuffende, den er forfærdelig

Expend4bles anmeldelse: Stallone og børnebørnene

Lad os alle sammen lige tage et øjeblik, til at ønske Sylvester Stallone en lang og fredfyldt sidste del af sit liv.

Stallone har selv lige udtalt, at han gerne vil tilbringe størstedelen af sine resterende år sammen med sine elskede i stedet for foran kameraet.

Og ikonet har da også om nogen fortjent det efter en over 5 årtier lang karriere med både fremragende manuskripter og uforglemmeligt arbejde foran kameraet.

Så der er ingen grund til spørgsmål om, om Stallone med sine 77 år er for gammel til flere actionfilm. Det er han helt bevidst om.

Det er nok også derfor, at han samlet set vel er med i den nyeste Expendables film i cirka 5-10 minutter.

Han tog nok klogeligt hjem til sine børn og børnebørn.

I stedet efterlader han så Jason Statham som hovedrollen i Expend4bles (jo, det hedder den), der er det absolutte lavpunkt i en i bedste fald lunken serie.

Tanken var, at The Expendables skulle være en slags actionfilmenes greatest hits eller old boys hold.

Den første film bød på håbløst sløset action men seriens største mængde personlighed. Del 2 har marginalt bedre actionsekvenser, men de mest kiksede forsøg på komedie og påhæftede gæsteoptrædener.

Del 3 havde en mere sammenhængende tone, men tabte igen actiondelen på gulvet.

Og nu kommer så 4. omgang, der tager alle de værste dele af de tidligere film, og remixer dem næsten 10 år (!) efter den sidste film i serien.

På den baggrund er Expend4bles ikke nødvendigvis skuffende. Den er bare helt forfejlet. 

Det er lang tid siden, jeg har set en film med så store grundlæggende filmiske problemer i en biograf.

Expend4bles kæmper med at gøre sine enkeltscener sammenhængende, for slet ikke at tale om det overordnede plot, der tyder på at et færdigt manuskript nok ikke var klar til optagelserne.

Forsøgene på humor er tåkrummende dårlige, og effekterne ville være fine, hvis de var i en filmsekvens i et computerspil fra 1990’erne.

Actionsekvenserne er dovne både i koreografi og teknisk udførsel.

Hvordan man kan have både Iko Uwais og Tony Jaa på rollelisten, men levere helt ubrugelige kampscener er filmens andet største mysterie.

Det største mysterie er, hvordan filmens helte kan bruge 50 Cent nummeret P.I.M.P. som afledningsmanøvre, når nu Curtis ‘50 Cent’ Jackson selv spiller det nyeste medlem af holdet.

Spiller han sig selv? Eller eksisterer 50 Cent i filmens univers, og så er rollens hans identiske tvilling?

Jeg håber vi aldrig får en Expendable5 til at besvare de spørgsmål.

Når man ikke filosoferer over 50 cent, distraheres af håbløse computereffekter eller undres over, hvad filmen egentlig handler om, så kan man nyde den manglende kemi mellem 38-årige Megan Fox og den 20 år ældre Jason Statham.

For af uvisse årsager får deres råbende skænderier og kiksede flirten lov til at fylde en uforholdsmæssigt stor del af filmen.

Fox får i øvrigt lov til at være en omvandrende kvinder-i-actionfilm kliche fra fordums tid, når hun enten råber og skriger som den irriterende kæreste, eller bastant viser stive brystvorter i stramtsiddende tøj.

Imens ligner filmen mere en Asylum produktion end det 100 millioner dollars store budget, som Dolph Lundgren påstår den har haft.

Åbenlyst dubbede replikker og usammenhængende kameraarbejde er åbenlyse tegn på en typisk forhastet og kaotisk produktion fra Millenium-produktionsselskabet.

Hør her, jeg har ikke mere at sige.

Jeg håber Sylvester Stallone hyggede sig i al den tid, han ikke var med i Expend4bles.

Og jeg håber, at du sørger for at få set John Wick Chapter 4 og Mission Impossible: Dead Reckoning mindst 5 gange hver, inden du overvejer at tage i biografen til Expend4bles.

Stallone er den kloge, når han vælger kun at medvirke i en brøkdel af den fjerde Expendables-film, der aldrig burde have nået frem til et biograflærred.