Cinema Made in Italy 2018: Italienske filmdage

Så er der godt nyt til fans af italiensk film. De årlige italienske filmdage vender tilbage til Grand Teatret fra 29. april til 2. maj.

Denne gang byder mini-festivalen under navnet Cinema Made in Italy på otte film over 4 dage. I den forbindelse fremhæver Kinosaur 3 film, der viser den enorme spændvidde i moderne italiensk film.

Fælles har de – selvfølgelig – at de er italienske, men ellers er filmene vidt forskellige.

Arrangementet sparkes i gang med instruktør Paolo Genoveses The Place. The Place er instruktørens opfølger til det store biografhit Perfect Strangers, hvor en flok typiske italienske middelklasseborgere pludselig skulle dele alle deres telefon-beskeder, og dermed også deres mørkeste hemmeligheder.

The Place lyder mindst lige så ‘high-concept’ med en historie om en mystisk mand, der fra en cafe i Rom kan opfylde folks ønsker, hvis bare de udfører en mystisk opgave først. Filmen er baseret på den amerikanske serie The Booth at the End.

Perfect Strangers var et stort hit blandt både prisuddelinger, publikum og – næsten – alle anmeldere, og The Place ser ud til at have en del til fælles med den.

 

Blandt andre af festivalens film der bør fremhæves, er Il ContagioIl Contagio følger en række skæbner omkring et socialt boligbyggeri i Roms forstæder i bedste Robert Altman eller Alejandro González Iñárritu-stil. I baggrunden spøger den Italienske mafia, som vi også så det i forrige års fremragende italienske gangsterfortælling Suburra. Kinosaur udlodder i samarbejde med festivalen et par billetter til Il Contagio ovre på vores Facebook-side.

 

Kriminaliteten spøger også i A Ciambra, der ser ud til at være et næsten dokumentarisk ungdomsportræt fra Roma-folket i Calabrien. Instruktør Jonas Carpignano har skabt filmen  i samarbejde med en række helt almindelige mennesker i hovedrollerne, og resultatet ser ud til at være et autentisk portræt fra en benhårdt miljø.

 

Mere folkeligt og fjollet bliver det i festivalens afsluttende film komediedramaet Moglie e marito, der er noget så sjældent som en god gammeldags forvekslingskomedie. Et ægtepar bytter helt bogstaveligt krop i en film, der må siges at være i de italienske filmdages lettere ende.

Du kan se festivalens komplette program – der også byder på besøg af flere af filmenes instruktører og skuespillere – her.

Deltag i konkurrencen om billetter til Il Contagio på Kinosaurs facebook-side.

 

Facebook kommentarer