Operation Mincemeat anmeldelse: Solid spion-fortælling med Bond-bismag

Operation Mincemeat anmeldelse: Usandsynlig nok til at være sand

Operation Mincemeat fortæller en af den slags virkelige historier, som er så saftige, at de mere føles som noget Ian Fleming har fundet på, end noget fra historiebøgerne.

Men i dette tilfælde er det faktisk begge dele.

For det var skam James Bonds far Ian Fleming selv, der i sin tid i den britiske efterretningstjeneste, var med til at udarbejde ideen til den krigsoperation, som Operation Mincemeat skildrer.

Det faktum kan Operation Mincemeat selvfølgelig ikke stå for, og Flemming — i skikkelse af Johnny Flynn — får lov til at agere fortæller på denne ærkebritiske spionfortælling fra anden verdenskrig.

Planen var lige så kulørt og enkel som den var svær at udføre.

Plant falske papirer på et ægte lig og lad tyskerne få det i hænderne, for at overbevise dem om, at et forestående britisk angreb skulle komme fra en helt anden kant.

Som film er Operation Mincemeat dog noget mindre kulørt end den virkelige historie, den er baseret på.

Den britiske filmhåndværker John Madden instruerer som altid både robust og næsten helt personlighedsløst, hvilket giver Operation Mincemeat en snert af TV-drama.

Ingen tvivl om, at den havde stået stærkere med en højere dosis originalitet.

Alligevel er Operation Mincemeat en tilpas underholdende affære.

Michelle Ashfords manuskript har en tilpas mængde britisk vid kombineret med højstemte krigsfloskler til at holde opmærksomheden.

Og både Colin Firth, Matthew Macfadyen og Kelly Macdonald leverer fine præstationer i de bærende roller som agenterne bag den noget morbide operation.

Det hjælper selvsagt på spændingen, hvis du først tjekker op på Operation Mincemeat-wikipedia opslaget, efter du har set filmen.

Men så byder Operation Mincemeat altså også på en god portion elementær spænding.

Et trekantsdrama opfundet til lejligheden supplerer med lidt melodrama, men ender også med at tage lige nok af filmens spilletid.

Heldigvis er detaljerne i den virkelige operation — der blandt andet inkluderer at finde det helt rigtige lig — så bizarre at de i sig selv holder filmen ovenvande.

Ian Fleming er åbenbart ikke kun garant for underholdning, når det angår fiktion.

Operation Mincemeat leverer solide spionforviklinger uden dikkedarer præcis som bedstefar kunne lide dem.

4 af 6 stjerner anmeldelse