Team Albert anmeldelse: Youtube-stjernens biografdebut er forbavsende sød

0
1674
Team Albert anmeldelse
Foto: SF Studios

Team Albert anmeldelse: Humlebien Albert

Ok, lad mig være helt ærlig.

Team Albert fungerede overraskende fint for mig, men det er unægteligt på trods.

På trods af ujævne skuespilpræstationer, overdreven sentimentalitet, lettere underligt filmsprog og et noget mudret antikommercielt budskab.

På trods af alt det, brød Team Albert af en eller anden grund gennem mit filmanmelder-forsvar.

Lidt ligesom det der med at humlebien kun flyver, fordi den ikke er klar over, at den ikke kan.

Det er nok også lidt samme mentalitet som humlebien, der er påkrævet for at leve af at være Youtuber i så lille et land som Danmark.

For selvom en del forældre nok vil sige det modsatte, så er det altså hårdt arbejde at score hundredtusindvis af visninger på sine YouTube-videoer.

Men det er præcis, hvad Albert Dyrlund har gjort.

Nu forsøger han så at rykke over til det store lærred i samarbejde med Regner Grasten, selvom hans kernepublikum jo nok bruger en del mere tid på YouTube.

Resultatet er blevet cirka lige så sært som blandingen af YouTube og Regner Grasten lyder, men ikke helt på de måder, jeg havde forventet.

Team Albert lægger nemlig overvejende den kaotiske energi fra Dyrlund bag sig til fordel for en sødmefuld børnefilm.

Team Albert anmeldelse
Foto: SF Studios

Albert spiller en fiktionaliseret udgave af sig selv, der drømmer om at blive YouTuber, og fortaber sig i berømmelsen før han må indse, at det vigtige i virkeligheden var hans bedste venner.

Men Team Albert satser overraskende lidt på de fjollerier, der er det centrale på YouTube-kanalen, og går mere efter et det blidt uskyldige drama mellem Albert og hans to venner Toke og Ida.

Det er langt hen ad vejen kemien mellem de tre, der gør at den noget tyndbenede film holder sig ovenvande. Som skuespiller er det dog nok mest Laura Kjær, der går en stor fremtid i møde på biograflærredet.

Og så er der selvfølgelig manden selv, der har en sær karisma, der enten irriterer eller charmerer.

Team Albert anmeldelse
Foto: SF Studios

Dyrlunds skærmpersonlighed er en sær blanding af hormonfyldt teenager, boy-band charme og Bubber i badekarsperioden, men at han har skærmtække er svært at argumentere imod.

At Team Albert samtidig har problemer er dog næsten umuligt at overse. Det lave budget skinner ikke altid igennem på den mest positive måde, og blandingen af ungdomsdrama, falske youtube-løjer og Dyrlunds MGP-agtigt ørehængende musik er sær.

Og om Team Albert enten er virkeligt meta-sjov eller utroligt kynisk, når den både prædiker, at Albert ikke skal satse alt på det kommercielle, og så samtidig reklamerer for sit soundtrack så snart filmen er slut, vil jeg lade svæve i vinden.

Lidt ligesom humlebien.

Team Albert anmeldelse
Foto: SF Studios

Men Team Albert har alligevel en naturlig sødme, der overvinder de mange problemer.

Til sidste heppede jeg sgu på at den fjollede Albert skulle finde sammen med sine barndomsvenner igen, og så er Team Albert vel en anbefaling værd.

Tror jeg nok.

Og bare lige så vi har det på det rene: det er selvfølgelig noget vrøvl at humlebien ikke kan flyve.

Team Albert er overraskende sød underholdning for alle Albert-fans, også selvom det nok hovedsageligt er dem, der vil sætte pris på den.

4 af 6 stjerner anmeldelse