Sådan træner du din drage 3 anmeldelse: En tåreperser af en finale

0
2059
Sådan træner du din drage 3 anmeldelse
Foto: UIP

Sådan træner du din drage 3 anmeldelse: Farvel til dragerne

Hvor ville jeg dog ønske at de nu tre Sådan træner du din drage-film havde haft en Voldemort eller en Darth Vader.

En eller anden grum skurk der kunne have været et ondskabsfuldt fikspunkt for Hikke og dragen Tandløs’ udfordringer.

Især Sådan træner du din drage 3 lider nemlig under at skulle opfinde endnu en skurk, der kan lave rav i det lille vikingesamfund på Bersærkø.

Den nye skurk hedder Grimmel, og selvom han er både flot animeret og ondskabsfuldt spillet, så føles han aldrig rigtigt som en trussel for den elskede gruppe af hovedpersoner.

Det er synd. For egentlig virker det mest som om instruktør Dean Deblois bare gerne vil bruge sin film på at lære både sine hovedpersoner og sit publikum at sige farvel.

Og i den sammenhæng står onde Grimmel og hans dragedræbende opførsel mest bare i vejen.

Heldigvis er alle andre dele af finalen på den næsten ti år gamle (føler du dig også gammel nu?) franchise rigeligt gode til at kompensere for klumper i plottet.

Sådan træner du din drage 3 anmeldelse
Foto: UIP

Det er en stor fornøjelse at vende tilbage til de elskede karakterer fra Bersærkø – både mennesker og drager.

Hikke er blevet voksen mand og høvding, og har fået skabt et harmonisk samfund, hvor drager og mennesker kan leve sammen.

Det giver animatorerne fra Dreamworks mulighed for at sprede vingerne, og det må man sige de gør.

Sådan træner du din drage 3 er den visuelt stærkeste af de tre film, og det siger en del.

Sådan træner du din drage 3 anmeldelse
Foto: UIP

De varierede og unikke dragedesigns bliver aldrig kedelige at kigge på. Inspirationen hentes i alt fra husdyr til insekter, og når de enorme flokke af fantasivæsner flyver over filmens betagende landskaber, så er det decideret bjergtagende.

Instruktør Dean Deblois leverer også en række elegante actionscener, der er med til at holde tempoet højt i den overraskende korte film.

Alligevel får manuskriptet plads til alle de elskede karakterer fra tidligere film – også selvom nogle får mere plads end andre.

Og her rammer Debois plet – både som instruktør og manuskriptforfatter.

Sådan træner du din drage 3 anmeldelse
Foto: UIP

For den største styrke ved Sådan træner du din drage-franchisen har altid været den hjertevarme tilgang til karaktererne, og den er heldigvis uforandret her i tredje omgang.

Så meget desto mere bittersødt er det, at skulle sige farvel til både drager og mennesker, i hvad der forhåbentlig kommer til at stå som afslutningen på Hikke og Tandløs’ historie.

Alt godt får en ende – om det så er samlivet mellem drager og mennesker og fremragende animationssagaer.

Ligegyldig skurk eller ej, så bliver der nok rigelig snøften i biografsalen både fra børn og voksne, når Sådan træner du din drage 3 når sin rørende finale.

Visuelt betagende og præcis så hjertevarm som altid: Sådan træner du din drage 3 er en stærk finale på en fantastisk trilogi.

4 af 6 stjerner anmeldelse