Confess, Fletch anmeldelse: Jon Hamm overtager Fletch fra Chevy Chase

Confess, Fletch anmeldelse: Et rigtigt hyggerøvhul

Confess, Fletch er ganske enkelt et hyggeligt bekendtskab.

En af den slags sjældne middelbudgetterede komedier for voksne, som Hollywood engang var mestre i, men som efterhånden er sjældne fugle.

Et snirklet krimiplot kombineret med en detektiv, der har det sorte bælte i kække replikker, og så er underholdningen sådan set hjemme.

Det var den også dengang Chevy Chase lagde krop til rollen som hyggerøvhullet Fletch, men Jon Hamm er næsten bedre som den gavtyveagtige undersøgende journalist fra Gregory Mcdonalds Fletch-serie af bøger.

Hamms version er mere screwball-kæk og underspillet end Chases noget mere brede komediestil.

Alene Hamms introduktion — hvor han ret upåvirket er den første til at finde et lig i sin bolig — er godt fyldt med snedige comebacks, mens Hamm kombinerer kølig afstandtagen med indbygget charme.

Det fungerer, og gør det klart, at Hamm også har evnerne til at bære en komisk rolle.

Imens folder et snirklet krimiplot — komplet med mord og dyre malerier — sig ud rundt om Fletch, der forsøger at optrevle tingenes rette sammenhæng.

Gerne med improviserede og ikke helt gennemtænkte virkemidler, mens han i tiltagende grad står i centrum af problemerne.

Instruktør Greg Mottola har styr på både sine skuespillere og den komiske timing, selvom bifigurerne har det med at glide over i det lidt for karikerede.

Men der er ikke langt til den næste oprigtigt sjove joke, og krimiplottet er i sig selv lidt af en pageturner, der stadig byder på overraskelser i filmens sidste minutter.

Filmens cast omkring Hamm — der tæller både Kyle MacLachlan samt Lorenza Izzo i et velkomment gensyn siden Once Upon a Time…In Hollywood — er alle helt og holdent med på legen.

Og David Arnolds veloplagte musik er hele vejen med til at holde balancen i den krimikomiske kombination.

At løjerne er iscenesat mere som en Netflix-serie end en biograffilm er i den sammenhæng til at se gennem fingre med.

Og måske Hamms Fletch i virkeligheden ville gøre sig godt som en serie underholdende streamingproduktioner.

Jeg ser i hvert fald gerne mere til denne nye og forbedrede Fletch.

Confess, Fletch rammer fint balancen mellem komedie og krimi, og Jon Hamm er helt perfekt i rollen som den rapkæftede Fletch.

4 af 6 stjerner anmeldelse