Beast anmeldelse: Idris Elba i underholdende dyst mod blodtørstig løve

Beast anmeldelse: Med Spielberg på trøjen

Beast bærer sin inspiration uden på tøjet.

Altså, sådan helt bogstaveligt.

For det er bestemt ikke et tilfælde, at en af karaktererne i Beast tidligt i filmen trækker i en Jurassic Park T-shirt.

For Beast dykker med hovedet først ned i den genre, som Steven Spielberg perfektionerede med Jaws og Jurassic Park.

Animal-attack-filmen.

Beast når selvfølgelig ikke de højder. Men det er nu også meget godt at være i selskab med solide animal-attack-film som Rogue, Cujo, Piranha 3D og Crawl.

Beast byder på få overraskelser i sin fortælling om mødet mellem verdens mest blodtørstige løve og verdens mest Idris Elba’ede Idris Elba.

Fra junglelyde indleder filmen til en løve brøler sidst i rulleteksterne gør Beast sådan cirka alt det du forventer.

Måske lige udover den overraskende muskuløse instruktion fra Baltasar Kormákur. For Beast gør mere end den behøver, når den lader flere spændingsscener udspille sig i smidige ubrudte optagelser.

Og de computeranimerede dyr — der ellers ofte er noget af det sværeste at gøre troværdigt — fungerer præcis som de skal. Særligt i filmens blodige finale, der næsten kan konkurrere med den berygtede bjørnescene i The Revenant.

Underholdningen stopper ikke et sekund i filmens små 93 minutter, og manuskriptet og skuespillerne får skabt en håndfuld overraskende elskelige karakterer, inden den fodrer dem til den glubske løve.

Så kniber det mere med dialogen. Men det betyder mindre, når filmen kaster sig ud i en forlænget genskabelse af T-Rexens angreb mod jeeps i Jurassic Park.

Og der er nok kød på Idris Elbas lægefar, til at man hænger på for mere end bare det næste løveangreb.

Junglens træer vokser selvfølgelig ikke ind i himlen, og filmen kæmper både med dialogen og med at få sin familie-tematik til at hænge helt sammen med løveangrebet.

Men jeg tager nu alligevel safari-hatten af for en film, der uden at blinke til kameraet trækker en Jurassic Park-trøje på, uden at den behøver at skamme sig bagefter.

Idris Elba kæmper mod en blodtørstig løve i 93-minutters overraskende veloplagt og skarptandet underholdning.

4 af 6 stjerner anmeldelse