The Hustle anmeldelse: Remake af 80er-komedie fjerner humoren

0
979
The Hustle anmeldelse
Foto: SF Studios

The Hustle anmeldelse: Den er ikke sjov

Den er simpelthen ikke sjov.

Jeg ved næsten ikke, hvad jeg ellers skal skrive. Det er ikke ligefrem en filmanmelders fryd at anmelde en komedie uden et eneste grin, men det er nu alligevel, den situation jeg står i.

Instruktør Chris Addisons The Hustle, der er et remake af Frank Oz’ komedie Fræk, frækkere, frækkest fra 1988, fik mig nemlig ikke til at grine en eneste gang.

Måske skyldes det, at historien om parløbet mellem den sofistikerede og den mindre sofistikerede svindler efterhånden er godt udtrådt.

Fræk, frækkere, frækkest var trods alt selv et remake af Bedtime Story fra 1964, hvor Marlon Brando og David Niven var de konkurrerende svindlere.

Men Oz’ film fra ‘88 levede i kraft af kemien mellem Michael Caine og Steve Martin. Så heldig er The Hustle desværre ikke.

Der er ellers potentiale i at skifte de typisk mandlige roller som plattenslagere ud med kvindelige ditto, men desværre har Anne Hathaway og Rebel Wilson ikke skyggen af kemi i denne nye udgave.

The Hustle anmeldelse
Foto: SF Studios

Værst er Rebel Wilson, der leverer en af de måske mest irriterende udgaver af hendes typisk brovtende karakter.

Størstedelen af vitserne omkring Wilsons karakter handler – desværre ikke overraskende – om hendes vægt i en serie af gags, der nok kun kunne blive kaldt kropspositive, hvis året var 1950.

Se, Wilson bestiller en masse mad på restaurant, fordi hun er tyk! Hun kan ikke hoppe over en bom, fordi hun er tyk! Det er sjovt, når hun prøver at være sexet i gallakjole, fordi hun er tyk!

Det er både dumt og nedladende.

Det hele instrueret sitcom-anonymt af den debuterede spillefilmsinstruktør, der ellers har leveret snedigere humor i serier som In the Thick of It og Veep.

Men der er intet snedigt ved manuskriptet og humoren i The Hustle, der stort set kopierer Oz’ film ned til detaljen bare med ombyttede køn.

Der er derfor heller ikke mange overraskelser – hvilket ellers er ret afgørende i en svindlerhistorie – hverken for et nyt publikum og da slet ikke for os, der har set den tidligere film.

The Hustle anmeldelse
Foto: SF Studios

Men det havde sådan set været ok, hvis skuespillerne havde peppet det sløv manuskript op med kemi og karisma.

Med Wilson ude af billedet som en lang tyk-joke, er det op til ellers gode Anne Hathaway.

Men Hathaway overspiller desværre sin overklasse-hustler i en grad, så hendes ellers fine komiske timing og skuespiltalent drukner i overdrevent kropssprog og påtagne accenter.

Og så er der desværre ikke meget tilbage til at holde The Hustle ovenvande.

Det er synd, for der er potentiale i en moderne komedie, der lader kvinderne være de helt store hustlere.

Men med The Hustle er det desværre kun publikum, der bliver snydt.

Den er nemlig ikke sjov.

Med et fladpandet manuskript og uden skyggen af kemi mellem de to hovedpersoner giver dette remake af Fræk, frækkere, frækkest desværre kun lyst til at se originalen igen.

2 af 6 stjerner anmeldelse