Jungle Cruise anmeldelse: The Rock og Emily Blunt tager roret i Pirates of the Caribbean-kopi

Jungle Cruise anmeldelse: Piraterne af Amazonas

Du tager en elsket Disney World forlystelse, et par Hollywood-stjerner, de bedste computereffekter filmindustrien kan hoste op med og en teknisk dygtig instruktør.

Så blander du det hele i en gryde med familievenlig Indiana Jones, en skattejagt, en berømt filmkomponist og en flok delvist menneskelige computeranimerede skurke med tragisk baggrund.

Og så har du, jeps, Pirates of the Caribbean, eller, ja, du gættede det Disneys nyeste forsøg på en blockbuster efter præcis samme opskrift: Jungle Cruise.

Denne gang er det Emily Blunt og The ‘Dwayne Johnson’ Rock i front, men ellers er Jungle Cruise – baseret på den 66 år gamle Disney forlystelse af samme navn – en skamløs kopi af den første Pirates of the Caribbean-film.

Så slavisk at det næsten i sig selv er overraskende.

Heldigvis er instruktør Jaume Collet-Serra en helt fin general for dette plagiat. 

Collet-Serra har sans for det tekniske spektakel bag produktionen, selvom han ikke har helt samme filmiske legesyge og overskud som Pirates-instruktør Gore Verbinski.

Og hans actionscener bliver desværre lidt noget kunstigt rod, som det er svært at finde hoved og hale i.

Skulle jeg være grov, kunne jeg sige det samme om filmen som helhed. Men på mange måder opfylder Jungle Cruise egentlig sine ambitioner.

Filmen føles som en tur i en velorkestreret forlystelse. Ja vel ofrer den mystik og ægte eventyr for konstant fremdrift og en eksplosion af effekter.

Men der er faktisk fornøjelser at finde i det genkendelige eventyr. Det hele føles måske nok lidt som en plastik-kopi af bedre eventyrfilm, men det er underholdende nok så længe det det varer.

The Rock og Emily Blunt gør deres bedste ved roret på dette nye Disneyfranchise-forsøg. De to stjerner får faktisk skabt noget reel kemi som eventyrheltene i front.

Og de støttes af et overraskende stærkt cast med blandt andet Paul Giamatti og Jesse Plemons som skurkagtige typer.

Men ingen af dem er en ny Jack Sparrow.

Og spørgsmålet er, om vi overhovedet har brug for en ny Sparrow. Pirates-opskriften er muligvis ikke den bedste at kopiere.

Den var nok altid mere kunstig, end den var fyldt med eventyr.

Men jeg kræver sikkert også for meget, når jeg forlanger ægte eventyr fra en film baseret på en forlystelse.

Måske er det nok med to timers forbigående underholdning, som er glemt, før du kan sige Jungle Cruise 2.

The Rock, Emily Blunt og alverdens computereffekter giver den gas, men Jungle Cruise bliver aldrig mere end en forglemmelig kopi af Pirates of the Caribbean.

3 af 6 stjerner filmanmeldelse