Dagens julefilm 22. december

Hver dag indtil jul anbefaler Kinosaur en julefilm. Fra klejne-sød melankoli til snapse-bitre julegys. Fra klassikerne til de mere kontroversielle.

0
1013
Love Actually
Julekalender

Dagens julefilm: Love Actually (2003)

Love Actually
Copyright Universal

Derfor skal du se den

Dagens julefilm er Love Actually, en film der for mange er uundgåelig til jul. Om det så er som hadeobjekt eller hyggestund. Og hvilket bedre tidspunkt til at se den, end når du er høj på sukker, omgivet af julestads og forhåbentlig plantet i sofaen med dem du elsker.

Med Love Actually har instruktør Richard Curtis skabt den ultimative romantiske komedie. Han beskriver den selv som sammensat af de romantiske højdepunkter fra 10 andre film, men med alt andet skåret fra.

Den beskrivelse rammer nok meget godt denne helt igennem fjollede og charmerende film, der har et helt usandsynligt opbud af gode skuespillere, der bliver forelsket i hinanden. Hvis du ikke kan finde en enkelt person du holder af i Love Actually, så er det nok dig, der er noget galt med.

Julefaktor

Ud over at filmen er designet til at blive lykkelig af, så foregår den selvfølgelig i julemåneden. Selvfølgelig er den gennemsyret af jul, men den vader faktisk ikke så meget rundt i jule-sødsuppe som den kunne have gjort.

Det er selvfølgelig også fordi den har travlt med at gøre sit publikum så lallet lykkelige på så kort som muligt. Til det formål fungere julen som baggrund upåklageligt, og come on, selvfølgelig skal det være jul i en film, der er en lang romantisk fest.

 

Bonusinfo

Love Actually startede faktisk ud som en ide om to film, men Curtis valgte i stedet at kombinere højdepunkterne. Det var til gengæld ikke planen at Love Actually skulle være en julefilm. Men instruktørens hjerne – som jeg forestiller mig er fyldt med hjerter og lyserøde skyer – sneg julen som tema ind undervejs.

Derudover har Love Actually faktisk fået en efterfølger. Tidligere i år blev produceret en kort film til den britiske velgørenhedsindsamling Red Nose Day. Her dukker – næsten – alle fra den oprindelige film op, og vi får at se hvordan det går dem her 14 år efter begivenhederne i Love Actually. Hvis du har brug for ENDNU mere kærlighed kan du se den nedenfor.

Bemærk iøvrigt den lille jokes om filmens egen status som julefilm…