Ready or Not anmeldelse: Samara Weaving brillerer mod morderisk svigerfamilie

0
665
Ready or Not anmeldelse
Foto: Nordisk Film

Ready or Not anmeldelse: Svigermekanikken på jagt

Det kan være noget af en øvelse at blive del af en ny familie efter et ægteskab.

Men nogen har det alligevel sværere end andre.

Tag for eksempel Grace. Hun kommer ikke fra rige kår, men skal nu giftes ind i en af den slags svinerige – og svine-snobbede – familier, der er næsten umulige at forholde sig til for os almindeligt dødelige.

Brylluppet skal selvfølgelig afholdes på familiens opulente gods, og det er i sig selv rigelig grund til at være stresset på bryllupsdagen.

Men selv da Le Domas-familien også gør krav på det nygifte pars bryllupsnat med en tradition om at bruden skal spille et tilfældigt udvalgt spil mod familien, går Grace med på legen.

Men det er selvfølgelig også inden familien begynder at jage hende gennem det enorme gods’ kringlede gange med morderiske intentioner.

Det plejer selv de mest frygtelige svigerfamilier trods alt at holde sig fra.

Det er til gengæld en fremragende præmis for den veloplagte genrefilm Ready or Not.

Instruktørmakkerparret Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillet holder ikke igen med den dunkle humor i setuppet, der lader den bryllupskjoleklædte Grace kæmpe for sit liv mod en flok velhavere udrustet med middelalderlige våben.

Inden længe har en af familiens stuepiger ved en fejl måttet lade livet til familiens cokesniffende søster udrustet med en armbrøst, hun ikke aner, hvordan fungerer.

Men Le Dumas familien er af den type, der hovedsageligt forfærdes over, hvem der så skal gøre rent, efter Grace er blevet slagtet.

Ready or Not anmeldelse
Foto: Nordisk Film

Blandingen af brutal, sort humor og satire på de riges vegne lander helt rigtigt – det meste af tiden. Det er ikke mindst takket være et veloplagt hold skuespillere og et manuskript, der læsser overraskende mange nuancerede detaljer på sine ellers karikerede karakterer.

Graces nye mand Alex gør hvad han kan for at hjælpe hende mod den dræbende familie, men er også splittet i sin loyalitet mellem Grace og moderen Becky – skarpt spillet af Andie McDowell.

I mellemtiden er det måske Alex’ ellers familieloyale storebror Daniel, der har størst kvababbelse med familiens grusomme traditioner.

Det høje tempo holder underholdningsværdien i top, og Ready or Not sender Grace ud i en række fint udtænkte pinsler.

Den bedste involverer et hul i hånden og et rustent søm.

Ready or Not anmeldelse
Foto: Nordisk Film

Desværre svigtes Ready or Not lidt af sit eget filmsprog.

Geografien i den ellers imponerende Le Domas-villa skifter efter forgodtbefindende. Der er altid en hemmelig gang eller dør, som nogen lidt for belejligt kan forsvinde ud af eller dukke op fra.

Det havde klædt spændingen af orientere publikum lidt bedre i godsets mange værelser, og det hjælper lidt for mange nærbilleder og håndholdt kamera desværre ikke med til.

Heldigvis har Ready or Not et hemmeligt våben i form af Margot Robbie-look-a-like Samara Weaving.

Weaving får skabt sin egen handlekraftige John McClane i brudekjole og Converse og tilføjer en række sjove detaljer til Grace, der løfter rollen fra papiret.

Det inkluderer et fjoget grynt, når hun griner, der får en stjernestund i filmens ikke vildt overraskende, men alligevel tilfredsstillende finale.

Men Grace fortjener også at grine fjoget. Det er trods alt ikke alle, der skal igennem helt så meget i mødet med svigerfamilien.

Ready or Not er fyldt til randen med bloddryppende sort humor og Samara Weaving leverer en vildt underholdende præstation i den plagede hovedrolle.

4 af 6 stjerner anmeldelse