Kinosaur anbefaler: Weekendens film i biografen

Anbefalinger til film i biografen

Flere gange i livet står vi over for skæbnesvangre valg. Valg der vil få afgørende betydning for resten af vores liv. Sådan et står du over for i denne weekend. Du har bestemt dig for at se en film i biografen. Pengene brænder i lommen. Men hvilken film skal de bruges til?

KINOSAUR er her for at redde dig. Hver uge giver vi ekstra fokus til en håndfuld aktuelle film i biografen. Det gælder både for dem vi anbefaler, og dem vi ikke anbefaler. Vi giver dig nok information til at du selv kan træffe en beslutning. Så skal du ikke for evigt fortryde at biografpengene gik til den forkerte film.

Den om kærlighed – Loving

Loving fortæller den sande historie om Richard og Mildred Loving hvis ægteskab var ulovligt kun fordi de havde forskellige hudfarve. De endte med at forandre USA’s forfatning for evigt. Det lyder som en slem omgang historisk sødsuppe, men det spænder instruktør Jeff Nichols fuldstændig ben for. Han fokuserer på den simple kærlighed mellem de to hovedpersoner i en helt stille lille film. Loving bliver rørende fordi alt er underspillet, og fordi Ruth Negga og Joel Edgerton er helt fantastiske i hovedrollerne. Loving kan kun ses i Cinemateket, men den er turen værd. Det er en af de bedste film i biografen netop nu.

 

Den der kræver en fadøl – The Hitman’s Bodyguard

Yes mand! En actionkomedie med Ryan Reynolds som bodyguard og Samuel L. Jackson som lejemorder?! Tag mine penge! Eller, nej, vent. The Hitman’s Bodyguard er desværre noget af en skuffelse. Den er alt for lang, historien er for kluntet og actionsekvenserne plaget af dårlige computereffekter og Samuel L. Jacksons åbenlyse stuntman. En helhjertet anbefaling kan filmen altså ikke få. Det endda selv med Gary Oldman som diktator og Salma Hayek som Jacksons kone. The Hitman’s Bodyguard kræver at man kun følger halvt med. Hvis du har planlagt en beruset tur i biffen, så går den lige an. Men en film der kræver fadøl for at få en anbefaling, er nok ikke det bedste valg i biografen. Traileren er bedre end filmen, og den er ikke engang særligt god.

 

Den om biler med midtvejskrise – Biler 3

Biler 3 må Lynet McQueen indse at han ikke længere kan følge med ungdommen, men måske han også kan være tilfreds med andet end nummer 1? Biler 3 er ikke Pixars bedste film, men den retter op på fejlene fra den håbløse 2’er og er en værdig efterfølger til den oprindelige film. Temaet om at blive ældre vil nok ringe mest klart hos de voksne, men at Biler har interesse hos den yngre generation findes der tonsvis af merchandise som bevis på. Samtidig leverer Biler 3 suveræn action i de mange racerløb, og så er den lidt som at tage på en amerikansk road-trip direkte fra biografsædet. Den traditionelle kortfilm inden filmen handler om en glemmekasse på en legeplads og er næsten pengene værd i sig selv.

 

Den for dem der venter på IT – Annabelle 2: Skabelsen

Har du brug for et gys? Kan du heller ikke vente på at se It i næste uge? Så er det snart ved at være sidste chance for at fange Annabelle 2: Skabelsen i de danske biografer. Den første Annabelle var en stiv og håbløs omgang tyveri af hårdt tjente penge. Overraskende nok går det langt bedre med 2’eren der er fyldt med rigtigt fine gyserideer. Der er garanti for mindst et par hop i sædet og selvom hovedpersonerne er børn, betyder det ikke at de kommer uskadt ud på den anden side. Annabelle 2: Skabelsen er ikke et nyt mesterværk i gysergenren, men mindre kan også gøre det. Bliv til efter rulleteksterne for at se hvad The Conjuring-universet byder på næste gang.

 

Den med mad, Spanien og morskab – The Trip to Spain

Har du ikke set hverken The Trip eller The Trip to Italy hvor de britiske komikere og skuespillere Rob Brydon og Steve Coogan rejser gennem europa og forsøger at overgå hinanden i vitser? Så skal du ikke frygte. Alle tre film ligner hinanden så meget at det er nemt at springe på her. Det er ikke ment som en kritik, for The Trip to Spain er en af de sjoveste film i de danske biografer lige nu. Der sker ikke meget andet i den end samtaler over god mad, ofte krydret med efterligninger af kendte af varierende kvalitet. Men det er også nok.