A Simple Favor anmeldelse: Anna Kendrick og Blake Lively er det bedste ved ujævn thriller

0
661
A Simple Favor anmeldelse
Foto: Nordisk Film

A Simple Favor anmeldelse: Hitchcock møder Instagram

Det starter godt.

Instruktør Paul Feigs intentioner er charmerende åbenlyse, da den kulørte retro-titelsekvens – inspireret af fordums tids mester i den kunst; Saul Bass – til A Simple Favor danser over lærredet.

Han er ude på at lave en af den slags elegante thrillere, hvor smukke mænd og især kvinder, stikker en kniv i ryggen på hinanden, så snart de får muligheden.

Og til det formål har han taget et imponerende godt valg, hvad angår skuespillere.

Anna Kendrick og Blake Lively i rollerne som Stephanie og Emily er nemlig ubetinget det bedste ved A Simple Favor.

De to er den type underholdende modsætninger, der kun ville blive venner på film.

Anna Kendrick bruger al sin uskyldigt fjollede charme som mor-bloggeren Stephanie, der både er den første til at skrive sig op til forældredeltagelse i skolen og laver mor-videoer om alt fra sunde smoothies til D.I.Y. venskabsarmbånd.

I den modsatte grøft er Blake Livelys dystert kyniske Emily, der gerne er nået igennem en martini eller fem allerede inden aftensmadstid, og i hvert fald ikke smider 25 cent i Stephanies hovsa-krukke, når hun bander.

Men alligevel bliver de to venner, og den umage konstellation giver grobund for en række velskrevne og vittige replikker, mens de to mødre lærer hinanden at kende.

Men ups, så sker det selvfølgelig.

En dag vender Emily ikke hjem fra arbejde – tilsyneladende sporløst forsvundet – og inden længe opdager Stephanie at Emily har mere end et enkelt skelet i skabet.

A Simple Favor anmeldelse
Foto: Nordisk Film

Med A Simple Favour har Paul Feig skabt en film, der måske bedst kan beskrives som Hitchcock møder Instagram.

A Simple Favour forsøger at balancere sort humor, elegant æstetik og dyster thriller og i filmens første halvdel går det faktisk fint.

Ikke overraskende er det humoren som komedie-instruktør Feigh lander bedst med, men mysteriet om den forsvundne Emily har også en vis fascinationskraft – i hvert fald mens der stadig er tvivl om, hvad der egentlig foregår.

Men allerede da Lively og Kendrick splittes, mister A Simple Favor noget af sin champagne-boblende energi, selvom Kendrik gør sit bedste for at holde dampen oppe på egen hånd.

A Simple Favor anmeldelse
Foto: Nordisk Film

Men når Feig skal til at besvare filmens mange spørgsmål, så falder korthuset sammen.

A Simple Favor bruger uforholdsmæssigt lang tid på at forklare sit relativt simple plot, og den bliver aldrig helt så ondsindet eller skandaløs som sine åbenlyse thriller-forbilleder.

Imens bliver humoren tiltagende mere klodset, og hvad der i starten var charmerende, ender mere enerverende.

Så præcis som Stephanie og Emilys venskab starter det godt, men så går det ellers ned af bakke derfra.

Hitchcock møder Instagram i Paul Feigs komediethriller, der desværre ikke kan leve kun på sine hovedrollers imponerende charme.

3 af 6 stjerner filmanmeldelse