Hayao Miyazaki Studio Ghibli

Hayao Miyazaki giver nyt liv til Studio Ghibli

Studio Ghibli gearer op til en ny stor produktion. Der blev ellers grædt en del tårer rundt omkring i verden da instruktør og medstifter af Studio Ghibli, Hayao Miyazaki, annoncerede at han gik på pension i 2013. Lidt ligesom Frank Sinatras uendelige serie af afskedskoncerter, var det dog ikke første gang at Miyazaki meldte sit farvel. Det viste sig da også at pensionen ikke kunne holde på Miyazaki. Rygterne gik hurtigt om at han arbejdede på en ny spillefilm baseret på den computeranimerede kortfilm Boro the Caterpillar, der ellers var ment som en eksklusiv kortfilm til Ghibli-museet i Tokyo.

Boro the Caterpillar er endnu ikke officielt bekræftet, men Studio Ghibli er nu gået igang med at hyre nye animatorer. Animationsstudiet har ellers kørt på lavt blus siden Miyazakis såkaldte pension, bl.a. med produktion af mindre TV-projekter og som udgiver af andre firmaers film. Men nu rapporterer Buta Connection altså at Studio Ghibli igen er på banen og klar til en fuld produktion. Ved en lille ceremoni i Juli kickstartede Miyazaki en ny Ghibli-produktion, og nu er rektrutterings- og træningsprocessen så igang.

Om det er Boro the Caterpillar melder historien endnu ikke noget om, men mon ikke det snart gøres officielt. I hvert fald kan Ghibli-fans over hele verden ånde lettet op og se frem til mindst endnu en film fra mesteren selv. Nu er spørgsmålet bare hvor mange flere gange den 76-årige Miyazaki kan overraske med endnu en afbrudt pension.

Facebook kommentarer