Anya Taylor-Joy, Nosferatu
Copyright Calvin Klein

The Witch instruktør Robert Eggers tager sin stjerne med videre til Nosferatu

21-årige Anya Taylor-Joy står til at spille en endnu uafklaret rolle i Robert Eggers remake af Nosferatu. Taylor-Joy var det absolut bedste ved Robert Eggers gyser-hit The Witch. Hun er ellers en travl ung kvinde med kommende roller i både Split-efterfølgeren Glass og X-Men spin-offet New Mutants. Men nu slutter hun sig altså, ifølge Empire, til Eggers’ næste projekt.

Eggers har allerede arbejdet på Nosferatu et par år. Den oprindelige film er en vaskeægte filmhistorisk klassiker fra den tyske ekspressionisme instrueret af F.W. Murnau. Filmen er en slet skjult filmatisering af Bram Stokers klassiske roman Dracula. Den følger ejendomsmægleren Thomas Hutter der rejser til Transylvanien for at besøge en mystisk klient: Grev Orlok. Orlok viser sig at være vampyr og tager en ubehagelig interesse i Hutters kone Ellen.

Robert Eggers sans for historisk troværdighed og langsom stemnings-opbygning stemmer godt overens med den mystiske historie. Men han bliver nok nødt til at skabe en markant anderledes vampyr end den ikoniske Orlok spillet af Max Schreck. Nosferatu er tidligere blevet genindspillet af Werner Herzog med Klaus Kinski i titelrollen som vampyr.

Den oprindelige Nosferatu kan ses ganske lovligt herunder.

Facebook kommentarer