Instruktøren af Deadpool tilknyttet cyberpunk-klassikeren Neuromancer

0
Cyberpunk
Copyright Darrel Anderson

Mere cyberpunk på vej

Der er gang i instruktør Tim Miller. Han instruerede et stort hit med Deadpool og er blevet udvalgt til at instruere den første film i James Camerons reboot af Terminator-serien. nu står han ifølge Empire også til at skulle instruere filmatiseringen af William Gibsons cyberpunk-klassiker Neuromancer. Det er Fox der nu ligger inde med rettighederne til romanen.

Copyright Wireimage

Neuromancer fortæller historien om den afdankede hacker Henry Dorsett Case. Case involveres i en mystisk sag i Japans dystopiske underverden med alt hvad der hører til af gadesamuraier, hjerne-implantater, kunstig intelligens og virtuelle virkeligheder. Neuromancer er den første bog i William Gibsons såkaldte Sprawl-trilogi der er nogle af de mest kendte værker i cyberpunk-genren. Den har inspireret et utal af film og bøger, herunder Matrix-trilogien; den virtuelle virkelighed i Neuromancer kaldes netop matrix.

Inden han instruerede Deadpool var Tim Miller medstifter af det legendariske Blur Studio der både har lavet videosekvenser og reklamer til spil, men også titelsekvenser til film. Nederst i denne artikel kan du se introduktionen til David Finchers udgave af The Girl with the Dragon Tattoo. Den imponerende sekvens er instrueret af Miller og antyder at han nok ikke ville være helt ueffen i den krops-modificerende cyberpunk-genre.

En filmatisering ligger dog stadig et godt stykke ude i fremtiden da første trin er at finde en manuskriptforfatter til at overføre den komplekse roman til det store lærred. Noget tyder på at en mulig cyberpunk-renæssance lurer i horisonten med premieren på Ghost in the Shell tidligere i år og den kommende Blade Runner 2049. Måske er de økonomisk skuffende Matrix-efterfølgere efterhånden så langt tilbage i fortiden at der igen er plads til hackere der modificerer deres krop i kampen mod megafirmaer på det hvide lærred. Meget afhænger af modtagelsen af Blade Runner 2049 da Ghost in the Shell ikke var en ubetinget succes.

Facebook kommentarer