European Film Awards nominationer: Danske Claes bang er nomineret

0
European Film Awards nominationer
Copyright Scanbox

European Film Awards nominationer: Danske Claes bang er nomineret som bedste mandlige europæiske skuespiller

Den 4. november blev årets European Film Awards nominationer offentliggjort, og der er en dansker iblandt dem. Claes Bang er nemlig nomineret som bedste mandlige europæiske skuespiller for hans arbejde i Ruben Östlunds The Square.

The Square vandt tidligere i år de gyldne palmer i Cannes og er da også nomineret til ikke mindre end fem ud af ti priser ved European Film Awards. Claes Bang er i sin kategori blandt andet oppe mod Josef Hader for Stefan Zweig: Farvel til Europa og Colin Farrel for The Killing of a Sacred Deer.

Flere af de nominerede film kan fanges i de danske biografer – og findes som anmeldelser her hos Kinosaur.

Med krop og sjæl er nomineret i flere kategorier – blandt andet for bedste kvindelige skuespiller i skikkelse af Alexandra Borbély. Det samme gælder for Florence Pugh i Lady Macbeth.

The Killing of a Sacred Deer med Colin Farrel i hovedrollen får dansk premiere på torsdag den 9. november – og du kan læse anmeldelsen her på Kinosaur samme dag. Den længe ventede The Square dukker op i de danske biografer 23. November – og den anmelder Kinosaur selvfølgelig også.

Hvem der løber med de eftertragtede priser må vi vente til 9. december med at finde ud af når priserne deles ud i Berlin. Prisuddelingen kan streames live via www.europeanfilmawards.eu.

Den komplette liste af European Film Awards nominationer kan findes her.

Facebook kommentarer