Emma Stone

Emma Stone vipper Jennifer Lawrence af pinden som højest betalte skuespillerinde

Emma Stone kan roligt grine hele vejen i banken. Forbes rapporterer at hun er skuespillerinden med den højeste indtjening i 2017. 26 millioner dollars, eller 165 millioner danske kroner, har hun tjent over året. Det skyldes især løn-sedlen fra filmen der også vandt hende en Oscar: La La Land.

Den tidligere nummer 1, Jennifer Lawrence, er nu på en tredjeplads. En anden Jennifer, Jennifer Aniston er at finde på andenpladsen. Emma Watson er den eneste nye på årets top 10, takket være Skønheden og Udyret. Kvindernes succes er endnu mere bemærkelsesværdig taget i betragtning af at der stadig er langt færre roller til kvinder. Kun 28,7% af alle rolle viser et studie fra 2016.

Emma Stone har tidligere fremhævet forskellen i løn for mandlige og kvindelige skuespillerinder. Selvom Stones indtjening ikke er at kimse af er der da også stadig langt op til den mandlige nummer 1. Sidste år var det Dwayne Johnson med hele 64,5 millioner dollars, over 400 millioner danske kroner! Det er dermed stadig noget at kæmpe for for Stone og de andre talentfulde kvinder.

Facebook kommentarer